Γιαννης Καλαμιτσης ένας ανθρωπος συνυφασμενος με τα παιδιά μου χρόνια!!

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΜΙΤΣΗΣ...

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο Γιάννης Καλαμίτσης,μετά από την πολύμηνη νοσηλεία του στο "Σισμανόγλειο". Ο Γιάννης Καλαμίτσης, που τα τελευταία χρόνια έλεγε την "καλημέρα" του από τη συχνότητα του Real fm έχασε τη μάχη με τη νεφρική ανεπάρκεια...
που εδώ και πολλούς μήνες είχε επηρεάσει γενικότερα την υγεία του.
Αυτός ήταν ο Γιάννης Καλαμίτσης
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δηλώνει φίλος της Προοδευτικής), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική.
Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM). Aπό την  περασμένη χρονιά, για λόγους υγείας, αποφάσισε να λέει την πρώτη καλημέρα τα Σαββατοκύριακα. Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά (με μια εμπνευσμένη και κοινώς αποδεκτή ελευθεροστομία) γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια (ανάλογα με την επικαιρότητα).


Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχει γράψει πάνω από 400 τραγούδια, μερικά από τα οποία θεωρούνται στιχουργικά διαμάντια του ελληνικού ρεπερτορίου (Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν μονάχοι, Θα σ' αγαπώ, Χώμα Ελληνικό κτλ). Κάποια εξ' αυτών έχουν μελοποιηθεί από γνωστούς συνθέτες (Μίκης Θεοδωράκης, Γιάννης Σπανός, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Χρήστος Νικολόπουλος, Κώστας Τουρνάς, Χρήστος Δάντης).

Ο Χρήστος Μπάρλας για τον Γιάννη Καλαμίτση
«Έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος», είπε ο διευθυντής του Real Fm, Χρήστος Μπάρλας για την απώλεια του Γιάννη Καλαμίτση.
«Ήταν η πρωινή φωνή του Real Fm, έδινε το ρυθμό στην ημέρα. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που  κατάφεραν και έκαναν αυτό το ραδιόφωνο πρώτο», σημείωσε ο κ. Μπάρλας.
«Υπήρξε και θα παραμείνει μία ζωντανή ραδιοφωνική ιστορία, ένας άνθρωπος που τίμησε το ραδιόφωνο και αγάπησε τον Real Fm. Πέρα από ραδιοφωνικός παραγωγός, από καλός κειμενογράφος και καλός θεατρικός συγγραφέας, έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του στο τραγούδι», τόνισε ο διευθυντής του Real Fm.
Πηγή : enikos.gr

Σχόλια

Ο χρήστης ΕΚΦΡΑΣΟΥ είπε…
ενας υπεροχος ανθρωπος! καλο του ταξιδι!

καλη εβδομαδα να εχεις Δωρα μου!