Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Η ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ


                                          Η στιγμή είναι ένα ελάχιστο διάστημα χρόνου όμως και ότι πιο σημαντικό στη ζωή μας διότι σε μια στιγμή μπορεί να γίνεις ευτυχισμένος, δυστυχισμένος, ήρωας, πλούσιος, φτωχός. Για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί στη ζωή σου υπεύθυνο είναι αυτό το ελάχιστο διάστημα χρόνου. Η ΣΤΙΓΜΗ.


               Τον χρόνο τον παλεύεις , κυλάει για άλλους αργά για άλλους γρήγορα, βαρετά, ευχάριστα, σε αφήνει να κάνεις όνειρα, να βάζεις σε τάξη τις σκέψεις σου, να προγραμματίζεις το μέλλον. Η ώρα το ίδιο σε χαλαρώνει,σε κάνει ανυπόμονο, πολλές φορές νευρικό, αγχωμένο. Όμως η στιγμή,για σκέψου... είναι ο ανατροπέας των πάντων.
 Βρισκόμαστε στην περίοδο  αναμονής ενός σημαντικού αθλητικού γεγονότος.  Υπάρχει σε όλους κατα την διάρκεια του χρόνου κρυμένη μέσα στον καθένα η αμφιβολία, η ελπίδα, η αγωνία ακόμη και η σιγουριά. Η στιγμή όμως θα είναι εκείνη που θα δώσει την χαρά της πρωτιάς ή την απογοήτευση της ήττας.
             Περιμένοντας την ανακοίνωση ένος ιατρικού αποτελέσματος,το ίδιο. Μια αρνητική ή μια θετική απάντηση θα κάνει την ψυχική σου διάθεση να αλλάξει, να χαρείς ή να κλάψεις.
Στη δουλειά σου, μια  προαγωγή ή μια απόλυση.
Προγραμματίζεις κάποιο ταξίδι, ένα επαγγελματικό ραντεβού, μια συνάντηση με αγαπημένο πρόσωπο, ένα στιγμιαίο γεγονός μπορεί να ανατρέψει όλα σου τα σχέδια.
Παίζοντας ένα τυχερό παιχνίδι μπορεί σε μια στιγμή να αλλάξει όλη σου η ζωή.
Κάποια ακραία καιρικά φαινόμενα{που συμβαίνουν συχνά τελευταία}μπορούν σε μια στιγμή να καταστρέψουν τους κόπους μιας ζωής μια πυρκαιά επίσης.Και βέβαιως όλοι έχουμε ζήσει στιγμές που έχουν φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας. Ο θάνατος αγαπημένου προσώπου, ένα ατύχημα, ένα τηλεφώνημα,ένα χτύπημα στην πόρτα,μια ανακοίνωση.

             Όλα τα γεγονότα στη ζωή μας τα καθορίζει η στιγμή.  Αυτό το ελάχιστο διάστημα χρόνου που περνάει απαρατήρητο και που κανείς μας δεν το υπολογίζει. Τα στιγμιαία γεγονότα  καλά η άσχημα είναι αυτά που χαράζουν την πορεία μας, το μέλλον μας.

------------------------

Μια στιγμή μπορεί ν΄αλλάξει τη ζωή σου

Σε μια στιγμή να βρεις τη δυναμή σου
Μια στιγμή αρκεί να σβύσουν τα όνειρά σου
Και μια στιγμή ν’ ανοίξεις τα φτερά σου
Μια στιγμή τον έρωτα να νιώσεις
Σε μια στιγμή τον φίλο να προδώσεις
Μια στιγμή για να πληγώσεις τον γονιό σου
Και μια στιγμή για να σκοτώσεις τον εχθρό σου
Μια στιγμή να πάρεις φως απ’ τα ουράνια
Σε μια στιγμή να ξεχειλίσεις περιφάνεια
Μια στιγμή μπορεί μονάχα να σου φέρει
Όσα ο χρόνος δεν θα έχει καταφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: