Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Βρήκα ενα αρθρο που ειχα δημοσιευσει το 2001
στην εφημεριδα ΛΑΜΨΗ... Έχουν περασει 12 χρονια απο τοτε ..... Τι άλλαξε???? Αυτος ήταν ο έλληνας και αυτος εχει παραμεινει μεχρι σημερα.....

        ΣΥΓΧΡΟΝΗ       ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 Σαββατόβραδο η συνηθισμένη παρείτσα . Καθιερωμένο πια πότε στο ένα σπίτι πότε στο άλλο ,ουισκάκι, καμιά μπιρίμπα, λίγο κρασάκι και πολλή κουβέντα. Οι κυρίες περί μόδας ,παιδιών και καλλιτεχνικών νέων. Οι κύριοι , σχολιάζοντας τα γεγονότα της εβδομάδας ως επί το πλείστον τα έχοντα σχέση με την πολιτική.

      Τα παράπονα δίνουν και παίρνουν κανείς δεν είναι ευχαριστημένος.
       « Που θα πάει ρε παιδιά αυτή η κατάσταση? Είδατε τι έγινε με το EURO ; Όλα πιο ακριβά , στρογγυλοποίηση σου λένε και άντε να βρεις άκρη …»
       «Και το ασφαλιστικό ? Που το πας αυτό . Φάγανε τα ταμεία τα λεφτά του κοσμάκη και τώρα δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις.
Αίσχος !!! »
       «Εγώ ρε σεις στο χρηματιστήριο πόσα έχασα…Αυτό το μήνα της μάνας μου της κόψανε από τη σύνταξη 28000 χιλιάδες και τώρα άντε να κάτσεις στην ουρά , να χάσεις ένα ολόκληρο μεροκάματο , να μάθεις το γιατί…»
       « Δεν είδατε τον ΟΤΕ με τα καινούργια κόλπα ? 150000χιλιάδες μου ήρθε…Μπαίνει και ο μικρός στο ΙΝΤΕRNET με τις ώρες…»
       « Αμ’ τα φρουτάκια δεν είδατε τι έγινε? Τους ξεσκέπασε ο Τριανταφυλλόπουλος ,τους έβγαλε τα άπλυτα στη φόρα .Τι νομίζετε πως γίνονται οι βίλες με το σταυρό στο χέρι…»
       «Ρε Ελένη βάλε λίγο ουισκάκι ακόμη , με πάγο, φέρε και κανένα ξηρό καρπό…. Θέλουμε και Ολυμπιακούς αγώνες τρομάρα μας, δεν βλέπουμε τα χάλια μας…..»
       «Ξέρετε τι μου στοιχίζουν εμένα τα παιδιά με τα φροντιστήρια ,αγγλικά ,γαλλικά, πιάνο, δεν βγαίνω… Ευτυχώς που έρχονται οι ενισχύσεις από το χωριό , το λαδάκι μας καμιά κοτούλα, κανένα αυγουλάκι , ντοματούλες, κανένα χορταρικό και τα βολεύουμε…»
        « και σε μένα όλο τσοντάρουν τα πεθερικά , να ‘ ναι καλά αλλιώς με ένα μισθό τι να σου κάνει…κάποιο κινητό χτυπάει δεν το ακούτε ? το δικό μου ?… το δικό σου?
         « Όχι της γυναίκας μου είναι….»
         « Τι θα γίνει ρε παιδιά έτσι θα την βγάλουμε απόψε ? δεν πάμε για κανένα πα -ι-δάκι, κανένα κοκορετσάκι, έτσι να πιούμε λίγο κρασί? Άντε σηκωθείτε άρχισα να πειναω....  
               Αυτός είναι φίλοι μου σήμερα ο Έλληνας κινητό ,καλοπέραση και ΙΝΤΕΡΝΕΤ , Σχολιάζει τα πάντα, έχει άποψη για τα πάντα και βεβαίως έχει και λύσεις για όλα ,καθισμένος αναπαυτικά στην πολυθρόνα του με ουισκάκι ,κόκα κόλα ,πίνει και κανένα ποτηράκι κρασί για να ξεχνιέται και δεν βαριέσαι έχει ο θεός…ας είναι καλά οι τράπεζες με τα δάνεια για να μπορεί να κάνει και τις διακοπές του το καλοκαιράκι . Σαν άνθρωπος βρε αδερφέ!!!!   



                                                *   *   *   

Δεν υπάρχουν σχόλια: