Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

χριστουγεννιατικη χιουμοριστιοκή ιστορια( Ηρακλακης ο γκαντέμης)

ΗΡΑΚΛΑΚΗΣ Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ

Ο Ηρακλής σηκώθηκε αργά -αργά μετά από τον απογευματινό υπνάκο του τέντωσε την μέση και τα χέρια του και τράβηξε κατά το μπάνιο.
-Ευγενία!!! Φώναξε την γυναίκα του, καφεδάκι δεν θα πιούμε;
Καμία απάντηση. Ξαναφώναξε
-Ευγενία, Τασούλη, Πόπη!!!!
Η ησυχία βασίλευε παντού μέσα στο σπίτι. Τράβηξε κατά κουζίνα μεριά παίρνοντας απόφαση ότι το καφεδάκι θα το έφτιαχνε μόνος του.
Επάνω στο τραπέζι δίπλα στα φρεσκοψημένα μελομακάρονα και τους χιονισμένους κουραμπιέδες που είχε ετοιμάσει με τα χεράκια της η Ευγενούλα, υπήρχε ένα σημείωμα
« Αγάπη μου πάμε με τα παιδιά στα μαγαζιά να ψωνίσουμε τα δώρα. Δεν θα αργήσουμε»
Ωραία σκέφτηκε ο Ηρακλής ανακατεύοντας τον καφέ του, ας στολίσω κι εγώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας να τους κάνω έκπληξη.
Γεμάτος χαρά για την ωραία ιδέα του κατέβηκε στην αποθήκη κα άρχισε να ανεβάζει λίγα- λίγα τα στολίδια και το μεγάλο έλατο που τους είχε αγοράσει πέρυσι και τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί που έφτανε μέχρι το ταβάνι
Ξεκίνησε να στήνει τα κλαριά του, να κρεμάει τις πολύχρωμες μπάλες, τους φιόγκους, τα αγγελάκια, το αστέρι στην κορυφή, την πάχνη , το χιόνι, την φάτνη…. Μια νυφούλα το έκανε ο Ηρακλής !!! Πήγε λίγο πιο μακριά το καμάρωσε, έκανε και τις απαιτούμενες διορθώσεις και άρχισε να περνάει τα λαμπιόνια, τα άσπρα, τα πολύχρωμα που αναβοσβήνουν και τις κίτρινες μαργαρίτες που είχε από την εποχή που ήταν μαθητής και τις στόλιζε η δική του η μαμά στο δεντράκι τους.
-Όλα έτοιμα !!! είπε ενθουσιασμένος ας το ανάψουμε….και έβαλε το καλώδιο στην πρίζα…… Η πόρτα άνοιξε εκείνη την στιγμή και όρμησαν τα παιδιά
-Μαμά, μαμά κοίτα ο μπαμπάς έφτιαξε ένα δέντρο που κουνιέται μόνο του…… φώναξε ο μικρός Τάσος.
-χμ! και τι μυρωδιές, είπε η μαμά. Αγάπη μου,Ηρακλάκη μου, τι ψήνεις;
Ο Ηρακλής εμφανίστηκε πίσω από το δέντρο με το ίσιο του μαλλάκι άφρο look και με βλέμμα απλωμένο στο βαθύ απέραντο κενό. Τρικλίζοντας σωριάστηκε σε μια πολυθρόνα.
Καλά Χριστούγεννα!!! Ψιθύρισε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: